Houses

Open doors: blank design, hydraulic tile and lots of light in a house in Barcelona

The house we show you today is from a couple who were looking for a diaphanous space in Barcelona, ​​bright and connected to the outside, with a large day area, open kitchen, study, master bedroom with bathroom, double children's bedroom, guest bedroom and a secondary bathroom. That is to say, everything you may need to enjoy with family and friends and even to work In a comfortable and pleasant environment.

It is a house located in the Right Ensanche of Barcelona, ​​in a chamfer with the narrowest back, which has a triple balcony to the street and has some ground on the ground Original hydraulic mosaics that were hidden under the synthetic parquet, and that Nook Architects has exposed after the reform, which they will fall in love with.

We start our tour in the kitchen, design by Traç Cuines that enhances the brightness of the room. There is an interesting contrast of the design furniture with the multicolored hydraulic floor. The smooth and handleless fronts of the LINE-E model of Santos favor the integration of furniture into the architecture of the house, although there are other details that contrast and surprise as the curves of the Flos Glo-Ball pendant lamp on the table of the office.

In this house the kitchen merges with other rooms, the distribution in L of the furniture avoids the presence of obstacles and visual barriers and the low furniture is concentrated in the same wall. To achieve the clearest and lightest possible environment, the tall furniture is dispensed with and the extractor hood is integrated into a metal profile at ceiling height, going practically unnoticed.

The owner of this house, like many of us, works from home, so one of her priorities was have a studio where you can do it comfortably and quietly. To define it, a large opening was made in the load wall, configuring an open space where the access, study and lounge areas converge. Once again the distribution in L of the furniture provides workspaces and storage and helps to preserve the privacy of the study with respect to the entrance of the house.

The original housing presented an exaggerated compartmentalization, something very common in the old houses, with rooms without direct ventilation to the outside and a long corridor full of narrow and disorderly doors. That is why one of the keys of the reform was in the rethinking of the corridor, turned into a flexible and modular wall that functions as the main axis of the house.

He new modular hall wall joins the spaces of the house, through a metal profile that crosses the entire house, holding the guides of the sliding doors. From this element the height of the doors, the kitchen furniture and the cabinets is established, and the materials and colors applied in the project are also delimited.

For example, below the profile pine wood is used on the flexible wall and lacquered DM in the modular storage furniture. Above the profile, glass and mirror are used, blurring the ceilings limits. The metal profile serves to make the master bedroom with bathroom in the interior part of the floor independent.

It is clear that the hydraulic floor was one of the main protagonists in this reform. It was possible to recover much of this original pavement and thus managed to bring a note of character and personality to the house. The Ground areas that needed a new finish were solved with microcement and the limits and changes of material with wooden slats. In addition, among the firms chosen for furniture and decoration you will probably have identified many well-known ones. In the SANTA & CoLE room, the FLoS lamps, details of CHArLES and rAy EAMES, BoCoNCEPT design for the sofa, also some pieces of IKEA like the Ekenäset armchair, pieces of ArNE JACoBSEN in the studio and ToM DIXoN in the bedroom, as well as appliances and equipment for Neff's kitchen, among other things.

Video: Casa Milà (March 2020).

Popular Posts

Category Houses, Next Article

The decorative week: fireplaces to fight the cold
Other spaces

The decorative week: fireplaces to fight the cold

Now, yes, the cold has really gotten into it, so the weekly review of this week's decorative blogosphere is dedicated to the chimneys, an element that, in addition to fighting the cold, has many decorative possibilities. Proof of this is the fireplace that we have found in Decoritzion, which blends perfectly with the rest of the room, playing even with both heights and creating a most interesting composition.
Read More
Canseco & Mesteño, unique and with character, is the new restaurant created for Jesús Almagro
Other spaces

Canseco & Mesteño, unique and with character, is the new restaurant created for Jesús Almagro

If you are thinking of a new restaurant to try, I tell you that Canseco & Mesteño is the new personal commitment of chef Jesús Almagro, a gastronomic space located in the famous building of the NH Collection Palacio de Tepa hotel. The brothers of the interior design and decoration studio Aries Interioristas, José Luis and Mari Carmen Pinilla, have been responsible for the design and configuration of the place, as well as its setting.
Read More